2012-es költségvetés, 900 millió a Ferihegyi útra, rendőrkapitányi beszámoló - Összefoglaló a 2011.12.14-ei testületi ülésről

 

Quitt András, néhai szocialista önkormányzati képviselőre emlékezett a Képviselő-testület decemberi ülésén. A jelenlévők egy perces néma gyásszal rótták le tiszteletünek a néhány napja elhunyt egykori képviselő előtt. Az MSZP frakció tagjai a temetés miatt csak a testületi ülés elején tudtak részt venni...

Riz Levente polgármester beszámolójában több fontos eredményről tájékoztatta a testületet. Kerületünk 900 millió forintot kap a Ferihegyi út rákoshegyi szakaszának megépítésére, 500 millió forint normatív állami támogatást útfejlesztésre. Az országgyűlési képviselő, a forrásmegosztási törvényt módosító indítványának köszönhetően plusz 200 millió többlethez jut évről évre a kerület. A városvezető a Ferihegyi utat érintően már konkrét terveket vázolt fel. Mint elmondta, szándékuk szerint 2013 végére már birtokba is vehetnénk az új útszakaszt. Az Országgyűlés jóváhagyta, hogy létrehozzák a un. Kelet-Pesti Bíróságot, amelynek központja várhatóan Kőbányán lesz. Ennek köszönhetően felszámolhatják az ügyhátralékok hosszú sorát.

Amint az már megszokott, az ülésen jelen volt Krammer György rendőrkapitány is. A XVII. kerületi kapitányság vezetője az elmúlt napok eseményit illetően tartott beszámolót a testületnek. Néhány napja kerületünkben fogták el az 1,2 milliárd forintot eltulajdonító pénzszállítót. Az ügy nyomozását, mint a kapitány elmondta, nem a kerület végzi. A Csaba vezér téri gyílkosságot illetően Krammer György kiemelte, nem egy járókelőt szúrtak le, az áldozat és az elkövető ismerték egymást. Az összehangolt rendőri munkának és a lakosság együttműködésének köszönhetően a gyilkost 12 órán belül elfogták. Az elmúlt időszakban egy betörőt és egy autótolvajt, valamit egy robbantással fenyegetőző betelefonálót is sikerült elkapnia a kapitányságnak. Ezen felül két trükkös lopásokat alkalmazó csalót is sikerült beazonosítaniuk – tette hozzá a kapitány.

A december 14-ei ülésen a Képviselő-testület elfogadta az önkormányzat jövő évi költségvetési koncepcióját, ám ezt az országos költségvetés, a várható IMF-megállapodás és az új önkormányzati törvény még befolyásolhatja.

 

A decemberi testületi ülésről részletes összefoglalónkat, valamint a testület 2011-es munkáját illetően a pártok álláspontját a december 23-ai Fogadóóra c. műsorunkban tekinthetik meg!