A MAGYAR KULTÚRA NAPJA A PIROSKA ÓVODÁBAN

 A gyermekek versekkel, a pedagógusok színi játékkal készültek a Magyar Kultúra Napjára a Piroska Óvodában.  Az ünnepi délutánon részt vett Dunai Mónika országgyűlési képviselő és Hatvani Zoltán rákoskerti önkormányzati képviselő is. A képviselőasszony a jeles nap alkalmából egy magyar népmesét olvasott fel a gyerekeknek.

Elsőként a Himnusz hangjai csendültek fel a Piroska Óvodában, ahol – a gyermekek és a pedagógusok a szülőkkel közösen - immár 3. alkalommal ünnepelik meg a Magyar Kultúra Napját. A jeles nap alkalmából az intézménybe érkezett Hatvani Zoltán rákoskerti önkormányzati képviselő, valamint Dunai Mónika országgyűlési képviselő is, aki a gyermekeket és a többi jelenlévőt köszöntötte.

A képviselőasszony nagy örömmel osztotta meg a gyermekekkel, hogy az  Ascher Oszkár Színház Csokonai  - díjat kapott, majd helyet foglalt a mesemondó székben, és egy szép magyar népmesével, az Égig érő paszuly történetével kedveskedett a kicsiknek.

A mese az óvodások körében osztatlan sikert aratott, de ők maguk is készültek kis mondókákkal, versekkel, énekekkel január 22-ére.