A MUCK TRIÓ FELLÉPÉSE

 A Muck-Trió koncertje nyitotta a 2015-ös évet a Vigyázó Művelődési Ház Jazzpresszójában. A 22. évadába lépő jazz klub színpadán a magyar zenei élet három emblematikus alakja, a szaxofonos Muck Ferenc, a bőgős Gayer Ferenc, valamint Martonosi György ütőhangszeres művész, a klub vezetője nyűgözte le pezsgő koncertjével a befogadó közönséget.

Január 18-án a JMJ Trió elnevezésű, fiatalokból álló formáció alapozta meg a remek hangulatot. Joubert Flóra dobon, Jasper Andor szaxofonon és ún. evin, Muck Éva, Muck Ferenc szaxofonos lánya pedig basszusgitáron játszott.

Majd a Muck-Trió, muzsikált, élén az alapító Muck Ferenccel. Stílusukat meghatározza a virtuóz szaxofonos "Happy Jazz" hitvallása, magas színvonalon játszott instrumentális jazz, amely szórakoztat. Muck Ferenc majd harminc éve az egyik legelismertebb szaxofonos hazánkban. Számtalan lemezen szerepelt. Nevéhez fűződik többek között a Besenyő Brass és a Muck-show is.Gayer Ferenc kiváló bőgős, a Budapest Regtime Band vezetője. A formáció harmadik tagja Martonosi György, a Jazzpresszó és a Dobosok Farsangja vezetője, Aranydobverő díjas ütőhangszeres is. Több jazz együttesben szerepelt, évek óta dolgozik együtt különböző zenészekkel. 

A január 18-ai fellépésük sikerére jellemző, hogy a három emblematikus zenész jó hangulatú koncertjét a közönség szűnni nem akaró tapssal fogadta.

 A Jazzpresszó legközelebb márciusban várja a látogatókat, hiszen február 28-án a 20. Dobosok Farsangja elnevezésű jubileumi zenei gálának ad otthont a művelődési ház.

A részletes programot megtalálhatják a Vigyázó Sándor Művelődési Ház honlapján.