DIÁKOLIMPIA AZ ÚJLAK ISKOLÁBAN

 Az Újlak iskola első, a Czimra pedig a második helyezett lett a 2014/15-ös diákolimpia budapesti fordulóján, amelyet január 23-án tartottak az Újlak utcai iskola sportcsarnokában. A versenyen nyolc fővárosi iskola vett részt, a 2 legjobb pedig továbbjutott az országos területi fordulóba. Az olimpiát a Budapesti Diáksport Szövetség szervezte.

Játékos, ám nagy ügyességet, gyorsaságot, valamint jó erőnlétet igénylő váltóversen - feladatokat kellett teljesítenie a gyerekeknek a 2014/15-ös alsó osztályos diákolimpia budapesti fordulóján. Lassan hagyományosnak tekinthető, hogy a rendezvény fővárosi fordulójának az Újlak utcai iskola ad otthont. Az intézmény tanulói, a versenyzők, a segítők, na és persze a felkészítő pedagógusok nagyon sokat készültek a versenyre.

- Ötszáz diák jár hozzánk, háziversenyeket szervezünk nekik, ahol megnézik a testnevelők, hogy kikkel érdemes foglalkozni. Ebből kialakul egy bő keret, kb. 40-50 fő, belőlük kerül ki a leggyorsabb és legkitartóbb 18 gyerek. A másodikosok, harmadikosok illetve negyedikesek közül egyaránt három fiú és három lány indulhat. Összetettek a feladatok, mindenki szívesen csinálja őket, aki szeret mozogni. - mondta el a sportversennyel kapcsolatban Cseppentőné Vuk Katalin testnevelő tanár.

A többi indulóhoz hasonlóan a „czimrások” is rengeteget készültek a versenyekre, három héten át naponta jártak felkészítésekre, edzésekre, a testnevelők pedig mindeközben folyamatosan mérték az idejüket és a teljesítményüket. A gyermekeket elkísérő Szénási Gerda pedagógiai asszisztens éppen ezért jó eredményt jósolt diákjainak, akik végül a második helyen végeztek.