ÉTLAPKÉSZÍTŐ VERSENYT TARTOTTAK A HOLDSUGÁR GONDOZÁSI KÖZPONTBAN
A közétkeztetésben jelenleg érvényben lévő jogszabályok figyelembe vétele mellett, valamint saját tapasztalataik alapján készítettek olyan mintaétlapokat a Holdsugár Gondozási Központ lakói, amelyeket a rendezvényen jelen lévő közétkeztetési cég dietetikusai bíráltak el. Az első három helyezett ajándékban részesült, közülük a legjobb pedig rendhagyó módon az otthon egyik férfi lakója, Takács Tibor lett. Fohsz Tivadar alpolgármester az esemény apropóján elmondta: önkormányzaton belül havi rendszerességgel tartanak közétkeztetési megbeszéléseket, amelyekre mindig meghívják a helyi óvodák és iskolák képviselőit, valamint a diákönkormányzat tagjait. A gondozási központok vezetői is el szoktak jönni ilyenkor, és felmerült, hogy érdemes lenne figyelembe venni a gondozottak, ellátottak javaslatait is a témában. Egy hónappal ezelőtt járták körbe a kerület három gondozási központját az illetékesek, és ígéretet tettek arra, hogy a közétkeztetőkkel együtt megpróbálnak javítani az ellátáson, illetve a felmerülő kéréseket valamilyen módon igyekeznek a jövőben teljesíteni. Ekkor vetődött fel annak lehetősége, hogy maguk a gondozottak állítsanak össze egy-egy étlapot, aminek tartalmát - ha jól sikerült- a közétkeztetési vállalat majd a gyakorlatban is megvalósítja. Kerületi szinten nagyon sok étlap-javaslat érkezett, megmozdultak a közösségek. A legaktívabbak természetesen a hölgyek voltak. A közétkeztető pedig vállalta, hogy januártól kezdődően heti rendszerességgel fogja lefőzni a különböző gondozási központok által benyújtott mintaétlapokon szereplő ételeket. A kerületet közétkeztetési szempontból ellátó Zrínyi konyhában tevékenykedő egyik szakácsnő, Giák Andrea a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal által kiírt szakácsversenyen „A”- minősítést ért el, az ő személye is biztosíték arra, hogy a helyi közétkeztetés színvonala igazán optimális.