KARÁCSONYI JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓ RÁKOSMENTÉN

 Nagyszabású jótékonysági akció keretében ismét egy tál meleg étel, hozzá pedig sok-sok ajándék várta a kerület nehéz sorsú lakosait december 22-én délben, a Polgármesteri Hivatal előtt. Az étel- és fenyőfaosztásból kivette részét Horváth Tamás alpolgármester, Szabó Tiborné és Virág Mihály önkormányzati képviselők, az önkormányzat, az Adományház, a Vöröskereszt, a Caritas munkatársai, valamint számos iskola diáksága. Felajánlást tett a Végvári Cukrászda és a Porecs Pékség. Az Ifjúsági Koordinációs Központ tagjai pedig Füzesi Péter önkormányzati képviselővel az élen ún. „cipős doboz ajándékokkal” lepték meg a nagycsaládosokat, illetve a rászorulókat. A helyszínt a Delta Polgárőrség biztosította.

Karácsonyhoz közeledvén a segítők ezúttal fenyőfákat is osztogattak, sőt a Végvári Cukrászda felajánlásának köszönhetően Horváth Tamás alpolgármester és néhány diák óriás palacsintákkal kedveskedtek a nehezebb körülmények között élő rákosmenti lakosoknak.

Az Ifjúsági Koordinációs Központ (IKK) még korábban meghirdetett egy nagyszabású „cipős doboz ajándék” akciót a kerület iskoláiban. Szép számmal érkeztek meglepetések a Balassiból, a Czimrából, a Gregorból, a Kossuthból, a Jókaiból, a Zrínyiből és a Sugár Suliból. Összesen 400 ajándéktoboz gyűlt össze, ám a legtöbbet a Szabadság Sugárúti Általános Iskola gyermekei ajánlották fel, így ők vehették át a „Rákosmente legszeretőbb iskolája” oklevelet és az ehhez tartozó vándorkupát.