KÖZMEGHALLGATÁST TARTOTTAK A KERÜLETBEN

 Közmeghallgatásra került sor december 11-én a Vigyázó Sándor Művelődési Ház Fórumtermében. Az eseményre nagyon sok helybeli érdeklődő ellátogatott, bizonyítva, hogy lakosság nem érdektelen a kerületet érintő történések iránt.

A rendezvény első felében Riz Levente polgármester számolt be az elmúlt esztendőben megvalósult fejlesztésekről, mindezek mellett kitért az elkövetkezendő évek várható feladataira is. Ilyen például a városrehabilitáció folytatása. Mint ahogy azt a városvezető elmondta: a közlekedésfejlesztés témakörén belül egy jelentős állami beruházás is érinti majd a kerületet. A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. már elkészítette az építési engedélyes terveket a Rákos-Miskolc-Hatvan vasútvonal felújítására. Ez a vasútvonal átszövi a kerületünket, érinti Rákoscsabát, Rákoscsaba-Újtelepet és Rákosligetet, és itt valósulna meg egy Európai Uniós támogatással létrejövő beruházás, amely az állomások teljes körű újjáépítését hordozza magában. Zajvédő fal, új utas tájékoztató rendszer, felújított peronok létesülnének, és ezzel összefüggésben a Cinkotai és a Tarcsai úton is kiépülne egy-egy felüljáró. Ennek a projektnek a megvalósítását előreláthatóan 2016 és 2018 között tervezi majd az önkormányzat.

Az egészségvédelem területén a legfontosabb jövőbeni feladatként került említésre a Ferihegyi úti járó beteg szakrendelő felújítása, valamint a multifunkcionális sport-és rendezvénycsarnok építése is.

A polgármester utalt rá: a közbiztonság tekintetében is vannak megvalósítandó feladatok: jó hír, hogy jövő tavasszal kikerülnek a térfigyelő kamerák a bevezető utakra, így a bűnözés a kerület határában megállítható. A városvezető kitért a munkahely teremtési törekvésekre is, munkahelyi zóna létrehozásával a kerületben.

A közmeghallgatás a lakosság kérdéseinek megválaszolásával folytatódott, az adott témákban érintett illetékesek pedig készséggel álltak a jelenlévők rendelkezésére.