MEGÚJULT A XV. UTCAI SPORTPÁLYA TÉRVILÁGÍTÁSA

 A Rákosligeti sportpályán található kandeláberek és a hozzájuk tartozó villamos elosztó szekrények, dobozok időszakos érintésvédelmi felülvizsgálata az érintett berendezések hibáit feltárta. A feltárt hibák nagyságát és javíthatóságát figyelembe véve cserélték ki, illetve újították fel a berendezéseket. A felújítás során alkalom nyílt a pálya kihasználtságát fokokozó fényérzékelő és időkapcsoló beépítésére is, melyek segítségével a sportolni vágyó lakosok hajnali 5 órától virradatig, délután pedig sötétedéstől 22 óráig térvilágítás mellet élvezhetik a pálya nyújtotta lehetőségeket.


A rekonstrukció kiterjedt a teljes elektromos rendszerre, valamint a világító eszközök és a lámpatestek cseréjére is. Felszereltek 14 darab lámpatestet energiatakarékos, 70W-os nátriumlámpával, melyek sárgás meleg fénye kellemes hangulatot teremt a sportpálya látogatóinak részére. A régi vezetékek bontása után az új vezetékeket védőcsőbe helyezték el, az áram – védő relé pedig a biztonságos üzemeltetés érdekében került beépítésre.
A sportpálya térvilágításának és a pályához tartozó elektromos rendszerek felújításának költsége bruttó 2.059.391 Ft volt, a beruházást Rákosmente önkormányzata finanszírozta.