MIKULÁS-FUTÁS RÁKOSMENTÉN

 A Rákoshegyi Polgári Kör minden évente megszervezi az ún. Mikulás-futást a kerületben. Az esemény életre hívói ilyen formában is propagálni szeretnék szervezetüket, és mozgásra, futásra ösztönözni a gyermekeket, összekötve a kellemest a hasznossal. A 800 méteres táv teljesítésénél pedig - amelyet piros, a Mikuláséra emlékeztető sapkában futva tettek meg a résztvevők - inkább a részvétel volt a fontos, mint a győzelem.

A kerületi Noé állatotthon számára is gyűjtöttek adományokat a szervezők, akik teával és forralt borral kínálták a lelkes sportolókat.

Pál Sándor elnök az esemény kapcsán megemlítette: vélekedése szerint  a Rákoshegyi Polgári Kör nem annyira elismert, mint lehetne, ahhoz pedig, hogy a szerveződés tagjai  tehessenek a kerületrész polgáraiért, bizony ők maguk is kellenének. Ez a futás pedig reményei szerint segít összehozni a helybélieket. 

A futók a Bakter utcától indultak, és a Ferihegyi út végétől érkeztek vissza a helyszínre. Útközben stílszerűen egy Mikulás látta el őket adott ponton egy kis édességgel.