SAKKVERSENY A KERÜLETBEN

 Január 9. és 11. között ún. FIDE-élőszerző versenyt rendeztek a Sárkány DSE sakk szakosztályának klubhelyiségében Rákosmentén. A verseny célja értékszám-szerzési lehetőség biztosítása 2200 FIDE értékszám alatti sakkozók számára, ezen felül pedig a sportbaráti kapcsolatok építése volt.

24 regisztrált játékos kezdte meg a versenyt. Ez a létszám a szervezők szerint kissé alacsonynak számít a megszokotthoz viszonyítva, de a január 11.-ei szombat munkanapnak minősült, ezzel a ténnyel pedig a verseny életre hívói előzetesen nem számoltak. A kérdéses versenyek egyébként ezen a szinten mintegy három-három és fél órásak lehetnek, amennyiben mindkét játékos kihasználja az idejét.

- Minél magasabb szinten vagyunk ugyanis, annál többet gondolkodnak a játékosok, annál jobban belemélyednek a partiba. A január eleji megmérettetés egy magasabb minősítés megszerzéséről, avagy az eddigi minősítés megerősítéséről szólt. Azon - jellemzően gyerekkorú - játékosok számára pedig, akik korcsoportjukban jónak számítanak, egy komolyabb felkészítési lehetőséget jelentett a mostani versenyen való részvétel. Alapvetően azonban inkább csak hobbijátékosok mérték itt össze a tudásukat, akik minősítést szerettek volna szerezni maguknak. – összegezte Nádasi Balázs, a Sárkány DSE elnöke rákosmenti sporteseménnyel kapcsolatos tudnivalókat, majd utalt arra is, hogy pár héten belül újabb rendezvény valósul meg a kerületben: az ún. Sakk Diákolimpia egyéni és csapatversenye, amely újabb lehetőséget szolgáltat a táblajáték szerelmeseinek a bizonyításra.