TÉR REHABILITÁCIÓ RÁKOSKERESZTÚRON

 Az önkormányzat valamint Dr. Fenke Ferenc önkormányzati képviselő támogatásával, mintegy 7,5 millió forint értékben kezdődött meg Rákoskeresztúr központjában, a Ferihegyi út „kiteresedésének” rehabilitációja. Első lépésben a térkövezett járda épült a tér nyugati oldalán. A folytatásban padokat, virágokat telepítenek, sőt a tervek szerint megújítják a Laborcz-szobor környezetét is.

Mint ahogyan arról már beszámoltunk, az önkormányzat dr. Fenke Ferenc önkormányzati képviselő javaslatára rendbe hozza a Ferihegyi út mellett található II. világháborús emlékmű környezetét. A járdafelületek rekonstrukciója mostanra már meg is történt, ennek részleteiről valamint a beruházással kapcsolatos távolabbi tervekről dr. Fenke Ferencet kérdeztük.

- Már az első önkormányzati ciklusom kezdetétől, azaz 2010 októberétől szúrja a szememet ez az akkor még gondozatlannak, ápolatlannak számító terület, egészen mostanáig azonban nem sikerült megfelelő egyéni képviselői keretet biztosítani arra, hogy ezt a részt valamilyen módon rehabilitálni tudjuk. Ráadásul rendkívül disszonánsnak hatott a gyönyörű Fő tértől pár száz méterre ez a nagyon elhanyagolt park, ezért is döntöttem úgy, hogy egy bizonyos összeget elkülönítek, „konzerválok” még a tavaly előtti keretemből arra a célra, hogy a parkhoz tartozó utat meg lehessen csináltatni, az általam rendelkezésre bocsátott pénz önkormányzati büdzséből történő kiegészítésével.– nyilatkozta az önkormányzati képviselő a beruházással kapcsolatban, amelyből napjainkra már igen sok minden megvalósult. Két és fél méter széles, száztíz méter hosszú, járólapos megoldású sétaút fogadja a sétálókat, ezen felül pedig direkt a gyermekek kedvéért létrehozott, utcai krétarajzok elkészítésére alkalmas aszfaltfelület. A park egy másik pontján ugróiskola és labirintus található térkövekből elkészítve. A megszépített szakasz egészen a Laborcz szobor övezte térig húzódik, amely terület most még nem kerül felújításra, hiszen - amint azt Fenke doktor úr is elmondta- már az is horribilis összegeket emésztene fel, hogy az ottani töredezett burkolat eltávolításra kerülhessen. A jövőben tehát arra törekszik majd az önkormányzat, hogy a Laborcz szobor környéke, és a közelben lévő szakorvosi rendelő közvetlen környezte is megszépüljön, ez utóbbi beruházás megvalósítását azonban egyelőre hátráltatják a főváros és az önkormányzat között zajló birtokviták.