Rákoscsaba

Isten éltesse a 100 éves Kati nénit!

A 100 éves Schuszter Győzőnét köszöntötték Rákoscsabán. A zenekedvelő Kati néni 1912. március 16-án született. Hosszú éveken át dolgozott a Ganz gyárban, mint adminisztrációs munkatárs. Fiatalon lett özvegy, így két gyermekét egyedül nevelte fel. Egészségi állapota csak mostanság romlott meg, gondját most lánya és veje viselik. 100. születésnapja alkalmából Riz Levente polgármester, Dr. Rúzsa Ágnes jegyző és Virág Mihály önkormányzati képviselő tortával, virággal köszöntötték fel.

250 éves a Jókai

1762-ben, pontosan 250 évvel ezelőtt alapították a Rákoscsabai Jókai Mór Református Általános Iskolát, a korábbi Jókai Mór Általános Iskolát. A jubileum alkalmából az intézmény tanulói, pedagógusai és a szülők színvonalas programokkal készülnek. Jókai Mór születésének 187. évfordulóján, február 20-án megkoszorúzták az iskola falán álló Jókai-emléktáblát, majd fáklyás felvonulással emlékeztek az írófejedelemre.

Grafikusok kiállítása a Csaba Házban

Két fiatal grafikus, Vitárius Nikoletta és Lencsés Andrea alkotásai tekinthetőek meg a Rákoscsabai Közösségi Házban február 24-ig. A kiállítás megvalósításában két elismert kerületi művész; Mecseki Hargita és Ilosfay Krisztián működött közre.

A természet csodái a Csaba Házban

A  Bársony István Digitális Fotóklub ismét a természet csodáit hozta a falak közé, ezúttal a Rákoscsabai Közösségi Házba. A tárlat január 27-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

Jótékonysági karácsonyi hangverseny a Betlehem Óvoda javára

A Rákoscsabai Református Egyházközség Betlehem Óvodájának javára tartott jótékonysági karácsonyi koncertet a Harmónia Nőikar és a Czimra Gyula Általános Iskola Kicsinyek Kórusa. Az adományokból az intézmény óvodai eszközöket vásárol.
A teljes koncertet megtekinthetik december 24-én, Szenteste 20 órától itt a Rákosmente TV-n!

Kigyulladt egy családi ház teteje Rákoscsabán

Kigyulladt egy családi ház teteje december 15-én este Rákoscsabán az Oszkár utcában. A tűzoltóság három fecskendővel kevesebb, mint egy óra alatt eloltotta a tüzet. Ribai László, a Rákoskeresztúri Tűzőrség parancsnoka a Rákosmente TV-nek elmondta, a tüzet a kémény hibája okozta. Személyi sérülés nem történt. 

Dunai Mónika képviselő olvasott mesét az Adventi Kakaó Partin

Adventben is magtartották a Csaba Ház egyik legnépszerűbb gyermekprogramját, a Kakaó Partit. A piciknek Dunai Mónika rákoscsabai képviselő olvasta fel "Egy csillag története" című meséjét. A Margaréta bábcsoport előadását követően pedig a gyerekek díszeket készítettek és felöltöztették a Rákoscsabai Közösségi Ház Karácsonyfáját. A kicsik a Kakaó Bárban uzsonnáztak, majd táncra is perdültek.

Hagyományőrzés - Luca széke építő veresenyt tartottak a Csaba Házban

Második alaklommal tartották meg a Luca széke építő versenyt Advent ezüstvasárnapján a Csaba Házban. A versenyen, kerületi szervezetek mellett  a "képviselők csapata" is indult. A székeket januárban a látogatók bírálhatják el.

Karácsonyi kiállítás a Csaba Házban

Karácsonyi kiállítás nyílt a Csaba Házban a Csabai Művészeti Szalon gyűjteményéből, ahol 28 művész alkotási kaptak helyet. A tárlat december 18-ig tekinthető meg.

Advent Rákoscsabán

Advent minden vasárnapján, gyertyagyújtással egybekötött programsorozat várja a kerületieket a Rákoscsabai Közösségi Házban. November 27-én Dunai Mónika rákoscsabai képviselő mondott ünnepi beszédet, majd meggyújtotta a Csaba Ház koszorújának első gyertyáját. Ez alkalomra a Harmónia Női Kar készült koncerttel. December 4-én adventi játszóházzal, 11-én Luca széke építőversennyel várják az érdeklődőket. Rákoscsaba még ezen felül is bővelkedik karácsonyi programokban...