Herencsár Viktória

Nagysikerű Újévi Cimbalomkoncertet rendeztek Rákoshegyen

Immár 5. alkalommal rendeztek Újévi Cimbalomkoncertet Rákoshegyen. Az est háziasszonya kerületünk díszpolgára, az elismert cimbalomművész, Herencsár Viktória volt. A nemzetközi cimbalomhangverseny programján klasszikus zene, népzenei és jazz-feldolgozások, illetve világzene is szerepelt. A koncert különlegességeként a rákosmenti cimbalomművész bemutatta az elektronikus cimbalom hangzásvilágát.

Sikeresen zárult Rákosmentén a 20 éves Cimbalom Világszövetség 11. kongresszusa

Pontosan 20 évvel ezelőtt, Magyarországon alakult meg a Cimbalom Világszövetség. A jubileumi évre való tekintettel az idén hazánkban, a XVII. kerületünkben tartották a szövetség két évente ismétlődő kongresszusát. A rendezvénysorozatra 4 kontinensről, 20 országból érkeztek vendégek. A feszivál a Vigyázó Sándor Művelődési Házban nagyszabású hangversennyel zárult. Herencsár Viktória cimbalomművész, a világszövetség elnöke, Rákosmente Díszpolgára, egyben a rendezvény háziasszonya elmondta, a szervezet célja az, hogy megismertessék az emberekkel, milyen sokféle zene játszható a cimbalmon.

4 világrész 20 országának részvételével Cimbalom Fesztivál Rákosmentén (okt. 5-9.)

Rákosmente ad otthont idén október 5-9. között a 20 éves Cimbalom Világszövetség 11. Kongresszusának. 4 világrész 20 országából érkeznek vendégek. A találkozónak a Vigyázó Sándor Művelődési Ház ad helyet. A kongresszuson számos előadás, koncert, hangszer-, kotta- és CD-vásár várja az érdeklődőket. A fesztivál házigazdája Herencsár Viktória, a Cimbalom Világszövetség elnöke, Rákosmente díszpolgára.

Díjeső Rákosmentén

Átadták Rákosmente díszpolgári címét és fontos kitüntetéseit. A legelismerőbb címet a cimbalomművész Herencsár Viktória vehette át. Elismerésben részesült továbbá a 76-szoros magyar válogatott labdarúgó Dr. Fenyvesi Máté, a rendőr törzszászlós Meleg Gyula, valamint a tűzoltó százados Ribai László.