Rákosmente TV

Jövedelempótlékkal kompenzálhatják a kismamákat

A Kormány döntése értelmében, azok a kismamák, akiket hátrányosan érint az adójóváírás lehetőségének megszűnése, az év elejétől jövedelempótlékra jogosultak. Az érintetteknek nyilatkozniuk kell, hogy megkapják a kompenzációt. Részletek a Krónikában!

 

Mindenkit vár a Fő téri korcsolyapálya!

Riz Levente polgármester nyitotta meg január 21-én az új Fő tér első korcsolyapályáját. A Rákosmente TV főszervezésével, szponzori támogatásból megvalósult korcsolyapálya egészen február végig várja a korcsolyázókat, jól felszerelt kölcsönzővel, meleg teával és pereccel. Nyitva tartás: minden nap, reggel 8 és este 8 óra között. (Hétvégén este 10-ig!) Pályakarbantartás: 14 és 15 óra között. Belépő: 500 Ft. A pályát délelőttönként az önkormányzat Sport Csoportjának szervezésével elsősorban a kerület óvodásai és iskolásai használják. Ők kedvezményes áron csúszkálhatnak.

„A gyorsaságnak ára van!” - Többet kell fizetni az útlevelek kiállításának pótdíjaiért

Többet kell fizetni január 1-től a soron kívül, sürgősséggel vagy azonnali eljárással igényelt magánútlevelek kiállításáért. Az ún. azonnali eljárás keretében a kérelem benyújtásától számított 24 órán belül kiállítják az úti okmányt, ám ezért, az új törvény szerint, a 10 ezer forintos illetéken felül, 39 ezer forint pótdíjat kell fizetni. Utóbbi csak a Központi Okmányirodán kérhető. A soron kívüli eljárás pótdíja (7 napon belül kiállítják az okmányt) 19 ezer, a sürgősségi eljárás esetén pedig (3 napon belül kiállítják az okmányt) 29 ezer forint a pótdíj összege.

A szeméttároló mellé tegyük a kidobandó fenyőfákat!

Rákosmente tisztaságának és rendezettségének megőrzése végett a közterület-felügyelet azt kéri, hogy a kidobandó fenyőfákat a szeméttároló mellé helyezzék el. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. ugyanis elszállítja azokat.

Januártól új elérhetőség Rákoskeresztúron: S12 161,25

Kedves Nézőink! Ez úton éretítjük Önöket, hogy Rákoskeresztúron, 2012. január 1-től televíziónk a T-Home analóg csatornáján az S9 161,25 frekvencia helyett az S12 161,25 -ön fogható!

Zsuzsa Mihály tartott ünnepi zenés estet a Vigyázóban

Zsuzsa Mihály előadóművész tartott ünnepi hangulatú zenés, táncos estet december 11-én a Vigyázó Sándor Művelődési Ház színpadán. A koncertet a Rákosmente TV december 24-én, Szenteste 21 órától közvetíti!

"Igazi tündérmese" - Harcsa Veronika a Jazzpresszóban

Igazi tündérmese várta mindazokat, akik november 6-án este ellátogattak a Vigyázó Sándor Művelődési Házba. A káprázat Harcsa Veronikának volt köszönhető. A világhírű jazzénekes rákosmenti fellépéséből összeállítást a november 11-ei Kaleidoszkópban, a teljes műsort pedig Szilveszterkor nézhetik és hallgathatják meg a Rákosmente TV-n.

Könnyeket fakasztott a Magyar Mise Aradon

A Magyar Misét adta elő a Rotunda Énekegyüttes és a Harmónia Nőikar október 6. előestéjén az aradi Kultúrpalotában. Teltház előtt a Rákoscsabáért Díjjal kitütetett karmester, Tóthné Mózer Annamária vezényelt. Szólót énekelt Sasvári Sándor, Sáfár Mónika, Tolcsvay László és Tóth József. Az aradi közönség állva és könnyezve tapsolta meg a produkciót.

Gyógyszerár-változás – Október 1-től mintegy 1600 készítményért többet kell fizetni a patikában!

Több mint kétezer gyógyszer ára változott októbertől. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár ugyanis az azonos hatóanyagú készítmények közül a legolcsóbbat támogatja. Otóber 1-től 534 készítményért kevesebbet, 1638-ért viszont többet kell fizetni a patikákban. Ezzel, éves szinten mintegy 20 milliárd forintot takarít meg az OEP.

Nemkívánatos a magyaros fűszerezés a gyermekétkeztetésben

Szigorította ez évtől az ÁNTSZ a gyermekétkeztetést. Paller Judit országos tisztifőorvos elmondta, a szolgálat szerint nemkívánatos alapanyag az ételpor, a leveskocka, az erős fűszerezés, a 30 %-nál magasabb zsírtartalmú húsok, a 20 % -nál magasabb zsírtartalmú húskészítmények, a sertés- és baromfizsír, valamint a 12 %-nál magasabb zsírtartalmú tejföl. Italként kizárólag ivóvíz, tej, kakaó és tea adható.